dissabte, 29 de desembre del 2007

Lluç al forn

Fàcil de preparar i excel.lent sabor. El lluç, si és del nord, sortirà més gran i melós, tot i que també es pot fer amb lluços més petits de la mediterrània.
  • un lluç d'un kilo i mig sense dents ni ulls i marcat per al nombre de talls finals que volguem fer-ne
  • patates blanques i cebes de figueres
  • un got de vi blanc
  • all, julivert i oli d'oliva a dojo
  1. posem la ceba i les patates tallades a rodanxes fines al fons de la plata. Hi afegim l'all i el julivert ben picats i ho salpebrem. Podem afegir-hi el got de vi.
  2. millor precuinar aquest fons durant 10-15 minuts al forn per tal de fer una mica les patates. És preferible usar el ventilador del forn, per tal d'anar eliminant l'excés de líquid.
  3. Posem sobre aquest llit el lluç sencer i marcat. Salpebrem especialment la zona dels talls i hi afegim un petit raig de llimona. Podem posar petits troços de llimona als talls per decorar. Ho ruixem tot amb oli d'oliva.
  4. Al forn un mínim de 30 minuts controlant que no se'ns recogui ni es ressequi.
És ideal per tenir-lo tot preparat i posar-lo al forn tot just arribin els convidats. Un plat que difícilment pot sortir malament.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails