dissabte, 8 de novembre del 2008

Magret d'ànec amb taronja i mel

Plat exquisit i rapidíssim de fer. En mitja horeta teniu un plat sensacional per impressionar els amics.
  1. un magret per cada dues persones (no ens passem amb més, doncs en principi els farem alguna cosa més, als convidats, no?)
  2. dues taronges per cada magret
  3. una cullerada generosa de mel per cada magret
  4. vinagre balsàmic
  • Primer farem els magrets, un cop salpebrats, a una paella amb poc oli (foc baix si ens agrada fet, foc fort i menys temps si ens agrada cru i torrat per fora). Recordeu coure el magret primer per la banda que té pell, uns 7 minuts, i després 4 minuts per l'altra banda.
  • Mentrestant, pelem la meitat de les taronges i les separem en grills, si pot ser sense el tel que els recobreix. De la resta de taronges en fem suc.
  • Apartem els magrets i els reservem. Abans de servir els tallarem en llesques fines.
  • Treiem el greix que ha quedat surant a la paella, però no llencem pas el suc de l'ànec. Afegim tot el suc de taronja i una cullerada de postre de vinagre per cada magret.
  • Ho deixem reduir una mica i afegim finalment la mel, deixant-ho espessir un punt.
  • Per servir-lo, podem decorar cada plat amb talls de magret i grills de taronja alternats, i finalment hi aboquem la salsa de taronja, vinagre i mel.
Evidentment, després de fer el magret ha arribat el moment de disfrutar-lo els grans i de barallar-nos amb els menuts per a que el mengin... però en promig compensa i molt. Un plat deliciós.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails