Anem a pams. Primer, els ingredients:
Per la pilota:
- 300 gr de vedella i 300 de porc, tot ben picat (la Mano em recomana posar més vedella que porc -proporció 5 a 1-, per fer-ho menys greixós)
- una llesca de pa
- all i julivert
- un ou
- 200 grams de cigrons
- un parell de talls de vedella (conill i pit)
- un os, també de vedella
- un tall gruixut de cansalada crua
- mig peu de porc
- un tros de gall d'indi
- una butifarra negra
- api, porro, un parell de patates i pastanagues
I aquí ve la recepta (sempre queda millor si es prepara tot el dia D-2):
- Abans que res deixarem una nit els cigrons en remull amb una mica de sal. És important que en posar-los a l'aigua els refreguem una mica, per a que es suquin bé.
- Quan ens hi hàgim de posar farem la pilota, per deixar-la preparada. Agafarem la llesca de pa i la mullarem amb llet una mica per a poder esmicolar-la bé. Barrejarem les molles amb la carn picada de vedella i de porc, l'ou, la picada d'all i julivert, una mica de sal i pebre.
- Omplirem una olla d'aigua i l'escalfarem. Quan estigui tèbia afegirem els cigrons i la carn (els talls de vedella, la cansalada, el peu de porc, el gall d'indi i l'òs). Ho durem a bullir de forma alegre, i després baixarem el foc per a que faci xup-xup durant una hora i mitga aproximadament (com més millor). De tant en tant anirem treiem l'escuma que es forma a la part de dalt.
- Al cap d'aquesta estona ja podem posar la pilota, que haurem enfarinat, i la butifarra (i qualsevol altre tall de carn "tova" que tinguem, per exemple pollastre). Afegirem també les herbes ben netes: api, porro, patata i pastanaga. Ho deixem una horeta més a foc lent, desescumant de tant en tant.
- Quan els cigrons estiguin cuits, afegirem la sal. NO ABANS!
- That's it. Ho colem tot bé i ja ens queda el brou per afegir-hi els galets 20 minuts abans de servir. El material que hem colat el servirem en una safata apart per menjar després de (o amb) la sopa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada