Ingredients:
- una bosseta de ceps secs, de 30 a 50 grams ja fan.
- 150-200 gr d'okres
- un tomàquet ben madur
- ceba, all, sal, pebre, un parell de fulles de llorer de la riera (o del súper, si cal...;-), orenga (fresca o de pot)
- oli d'oliva
- 500 gr de pasta, idealment spaghetti o fettuccini
- 50 gr de mantega
Preparació:
- Sofregim la ceba, un cop daurada afegim un parell de dents d'all trinxades. Esperem mig minut fins que l'all tregui el seu aroma i de seguida hi afegim les okres tallades i el tomàquet ratllat
- Quan el sofregit ja gairebé estigui fet, afegirem els ceps, que prèviament haurem deixat en aigua calenta durant 10 minuts. Tingueu cura de no afegir-hi l'aigua (hi ha gent que la inclou, però aleshores el gust és massa fort). Afegim també l'orenga.
- 3-4 minuts addicionals (màxim!) tot remenant el sofregit
- La pasta, que haurem deixat fent-se al dente (mirar les instruccions del paquet en cas de no disposar de les explicacions de la parada de pasta fresca del mercat de Santa Caterina) amb un tros de mantega i un parell de fulles de llorer, ja deu ser preparada. L'escorrem i la tornem a l'olla, on afegirem el sofregit i una mica més d'oli si ha quedat sec, tot remenant per que es barregi tot.
That's it. Més fàcil impossible, i si els ceps són bons... què més voleu? Ah, pot ser sí, un bon vi de l'Empordà si sou a Vilamaniscle o un Cabernet Sauvignon de Sonoma County si sou a San Francisco (qué snobs, redéu...).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada