dimecres, 14 d’abril del 2010

Esferificacions

M'he topat amb aquest article a Chem. Rev. on parlen de "gastronomia molecular" i on expliquen els fonaments científics del famós procés de l'esferificació introduït pel Ferran Adrià al Bulli i extès arreu del món, com no podria ser d'una altra manera, per la bona tasca dePolònia. De ben segur els recercadors es van assabentar del mètode pel programa de TV3.

Serà qüestió de provar-ho... i de pas comprar el llibre del Ferran Adrià. Per cert, aquells interessats en conèixer els detalls químics de la nova cuina, faran bé de llegir l'article de revisió que cito.

Molecular Gastronomy: A New Emerging Scientific Discipline

Peter Barham, Leif H. Skibsted, Wender L. P. Bredie, Michael Bom Frøst, Per Møller, Jens Risbo, Pia Snitkjær, Louise Mørch Mortensen
Chemical Reviews 2010 110 (4), 2313-2365

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails