- 0.5 kg de arròs
- 2-3 litres de fumet de peix
- 1 sèpia grossa a bocins
- Uns quantes gambes (si arriba el pressupost) i uns quants musclos
- 2-3 tomàquets ratllats o tallats ben petits
- 1 ceba picada
- 2 dents d'all
- pebre roig dolç i safrà
- Oli d'oliva
- Alguna verdura de temporada
- Extra: si teniu cep en pols, afegiu-ne també una mica
Per fer l'arròs,
- sofregim la sèpia (inclosa la seva salsa, of course) en abundant oli d'oliva (quina redundància haver dir això, no?), i si hem trobat alguna verdureta del temps (carxofes, o altres) les haurem sofregit just abans de la sèpia.
- Afegim ceba, tomàquet i alls picats
- Quan s'hagi sofregit afegim el pebre vermell i el safrà (també queda molt bó si el safrà s'afegeix quan ja hem posat el fumet a l'arròs, si prèviament el torrem 2 o 3 segons al foc aembolicat amb paper de plata)
- Afegim l'arròs, sofregim una mica i ho deixem a banda, fins que sigui el moment de servir
- Quan queden 15 minuts per servir, afegim el fumet, ho courem a foc fort durant 8 minuts i durant uns altres 8-10 a foc mig. En aquest instant final afegirem gambes, musclos i trossos de peix que ens hagin quedat.
Ja veurem què tal. Us escric d'aquí a una estona. Ja són les 2 del migdia, tinc el fumet fent xup xup i ens cal enllestir la resta.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada