dimarts, 14 de setembre del 2010

Mandonguilles al gust de la chef Mano

Ara que estem en temps de fer bondat econòmica, els nens adoren que els deixis unes mandonguilles a la carmanyola. Barates i fan molta torna, a més de ser extraordinàriament bones.
  • per les mandonguilles:
    • 500g de carn picada (150 de porc i la resta de vedella -coll o qualsevol tros que sigui melós-)
    • 3 ous
    • un parell de dents d'all
    • julivert
    • farina de galeta o una llesca de pa mullat en una mica de llet
    • pebre i sal
  • opcional: una mica de verdura del temps (pèsols, carxofes, cols de Brusel.les) i/o una mica de brou de pollastre
  • pel sofregit: tres tomàquets i una ceba; una fulla de llorer
Molt fàcil i ràpid:
  1. ho barregem tot i ho deixem una estona que agafi gustet
  2. fem les boletes i les enfarinem una miqueta abans de fregir
  3. fem un sofregit apart, amb una mica de llorer, ceba i tomàquet
  4. afegim les mandonguilles al sofregit i un gotet d'aigua o de brou (no afegim vi, doncs segons la Mano amb tomàquet tot plegat queda massa fort, i qualsevol li duu la contrària!). Hi ha gent que només usa el tomàquet, però aleshores en necessitarem més per tal que no quedin seques.
  5. Podem afegir una mica de verdureta del temps per fer un plat més complet (si són carxofes, les bullim prèviament i després les enfarinem i passem per una paella amb oli).
Quan ho servim (ho podem deixar a la nevera uns dies o fins i tot congelar-ho per un altre dia) afegim una mica d'arròs i queda sensacional.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails