- per les mandonguilles:
- 500g de carn picada (150 de porc i la resta de vedella -coll o qualsevol tros que sigui melós-)
- 3 ous
- un parell de dents d'all
- julivert
- farina de galeta o una llesca de pa mullat en una mica de llet
- pebre i sal
- opcional: una mica de verdura del temps (pèsols, carxofes, cols de Brusel.les) i/o una mica de brou de pollastre
- pel sofregit: tres tomàquets i una ceba; una fulla de llorer
Molt fàcil i ràpid:
- ho barregem tot i ho deixem una estona que agafi gustet
- fem les boletes i les enfarinem una miqueta abans de fregir
- fem un sofregit apart, amb una mica de llorer, ceba i tomàquet
- afegim les mandonguilles al sofregit i un gotet d'aigua o de brou (no afegim vi, doncs segons la Mano amb tomàquet tot plegat queda massa fort, i qualsevol li duu la contrària!). Hi ha gent que només usa el tomàquet, però aleshores en necessitarem més per tal que no quedin seques.
- Podem afegir una mica de verdureta del temps per fer un plat més complet (si són carxofes, les bullim prèviament i després les enfarinem i passem per una paella amb oli).
Quan ho servim (ho podem deixar a la nevera uns dies o fins i tot congelar-ho per un altre dia) afegim una mica d'arròs i queda sensacional.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada