- un pollastre
- 1-2 cebes
- 4-5 dents d'all
- una branca de canyella
- 5-6 prunes
- mig got de licor (he usat un Johnnie Walker de 12 anys del qual em quedava un culet, però un bon cognac hauria servit igual; això sí, res amb un aroma massa ensucrat -fa uns dies vaig provar d'usar un vodka polonès d'herbes, el del bisó, i va quedar massa aromàtic)
Molt fàcil de preparar, si disposes d'una horeta:
- un cop salpebrats, passem per la paella els trossos de pollastre, amb oli abundant, deixant-los un pèl torrats;
- afegim el got de licor i flamegem;
- afegim la canyella i aigua fins tot just cobrir el pollastre; al cap d'uns minuts, afegim els alls sense pelar i la ceba tallada a trossos grans;
- quan s'hagi consumit el líquid apartem el pollastre, i en el mateix suc fem durant uns minuts les prunes, prèviament macerades en aigua i un pèl de licor, o directament en vi;
- acabem posant-hi el pollastre de nou uns minutets i servim
Tot i que afegir la canyella ens espantava d'entrada, per l'aroma intens que deixa, finalment dóna un toc sensacional a tot plegat, molt fi i agradable al paladar. Un àpat per quedar realment bé amb qui et visiti.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada