Conèixer belgues, per exemple, suposa entrar en el món de la xocolata per la porta gran, i després de gaudir-ne a casa seva, la H em va enviar finalment un parell de receptes que poden generar reaccions certament inesperades en els vostres convidats. Ara com ara no tinc la xocolata a punt per provar-les, però en compraré tan aviat com el destí em dugui a alguna més o menys avorrida reunió a Brusel.les.
La primera recepta l'he tastada a ca la H i en Y i certifico l'orgasme culinari que ens va provocar.
RECEPTA 1
- 120 gr de xocolata belga negra i amarga
- 250 gr de nata
- 75 gr de clara d'ou
- 60g de sucre
- fondre, al bany maria, la xocolata amb 50 gr de nata, tot remenant amb energia amb una cullera de fusta
- deixem refredar a uns 35 graus
- batem la resta de nata
- batem per separat les clares d'ou amb el sucre
- barregem tot, altre cop amb una cullera de fusta, amb tots els ingredients a temperatura ambient (si no, les clares es liquaran de nou). Si la barreja de xocolata és massa freda, la xovcolata pot precipitar.
- Deixem-ho refredar per dues hores a la nevera
RECEPTA 2
- 100 gr de xocolata negra
- 30 gr de mantega
- 50 ml de nata
- 2 rovells d'ou
- 4 clares d'ou
- 20 gr de sucre
- fonem la xocolata amb la mantega a foc molt baix (si està massa calent, la xocolata es cremarà i la mantega perdrà el seu gust i estructura)
- afegim la nata i barregem enèrgicament
- Afegim els rovells i continuem remenant
- batem les clares junt amb el sucre
- barregem tot plegat, altres cop a temperatura ambient (veure comentaris més amunt)
- un parell d'horetes de nevera i ja es pot servir
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada