dimecres, 22 de febrer del 2012

Pastís Tatin de poma

Ja fa dies que esperava que la M m'enviés la recepta del pastís Tatin de poma que va acompanyar les cuixes empordaneses. Aquí va, literalment transcrita del seu correu d'aquest matí.
.....per la tatin que em va ensenyar a fer l'Anna a Son, necessitem 4-6 pomes (les golden són dolces i es couen molt bé);  les pelem, tallem en 4 quarts i daurem a la paella amb mantega, pela de llimona, canyella i un polsim de sucre roig, fins que quedin ben toves i caramelitzades, pero mirant que no es trenquin gaire. Posem les pomes en un motllo rodó d'uns 22-24cm de diàmetre i les cobrim completament amb un full de pasta brisa fent de tapa, envoltant la poma també als laterals. Ho posem al forn uns 30' o fins que la massa brisa es vegi ben cuita, fins i tot una mica torradeta. Fora del forn, ho tombem amb compte com una truita, per recuperar la posició normal de pomes a dalt i pasta brisa abaix. Se serveix calenta o tèbia, regada amb crema de llet espessa o gelat de vainilla ....
El text obvia l'entorn meravellós d'una masia empordanesa escombrada per la tramuntana en una nit glaçada de Febrer, però culinàriament ja fa més que prou el pes, doncs el resultat és excels.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails