diumenge, 6 de maig de 2018

Spaghetti de blat de moro amb salmó, musclos i gambes

Diumenge de logística complicada. Dos a taula i amb horari incert de dinar. Es prestava un plat de pasta. Recollint les sobralles del dia anterior: musclos al vapor que van quedar del dinar i un tall de salmó a la planxa que no ens vam acabar per sopar. Avui tocava, doncs, pasta amb salmó! És típic fer-la amb crema de llet, tot insultant la sensibilitat dels amics italians. Com a que, a més, volíem que se'ns posés bé, hem evitat llet i pasta amb gluten.

La recepta que ha sortit, explorant aquí i allà, inlcou fumet de peix, que és ben fàcil de preparar si acostumeu a demanar espines quan aneu a la peixateria i el congelador té prou capacitat per anar-ne guardant quan ho feu.

Ingredients:

-un fumet de peix com explica la Mano que s'ha de fer;
-100g d'spaghetti de blat de moro per persona;
-un tall de salmó fresc, passat per la planxa uns minuts sense que quedi molt fet;
-uns musclos al vapor;
-2-3 gambes senceres per persona;
-3 dents d'all i una ceba; i
-una albergínia o un carbassó.

En una paella grossa anem fent la salsa mentre en una cassola escalfem aigua amb sal per als spaghetti.
Per fer la salsa anem fregit els ingredients: primer els allets i l'albergínia o el carbassó i després les gambes, tot en el mateix oli. Un cop fregit cada element el reservem sobre paper de cuina absorbent.

Finalment sofregim una ceba, novament en el mateix oli. Si convé, un cop sofregida la ceba de manera que quedi transparent, retirem una mica de l'oli en excés, per tal que no quedi massa pesat el plat final.

Fem bullir els spahetti la meitat del temps que marca el paquet, els escorrrem i afegim a la paella. Els voldrem acabar de fer amb el brou de peix, que anirem afegint com si es tractés d'un risotto. Amb un parell de cullerots de brou n'hem tingut prou per a dues persones, però feu prova i error... Quan els spaghetti són gairebé fets, afegim el salmó que haurem esmicolat amb els dits, els musclos sense closca, les gambes, els allets i l'albergínia o el carbassó.

Un cop s'hagi begut el líquid la pasta ja ho podem servir, tot havent rectificat de sal i pebre.

Fàcil, ràpid, lleuger i per quedar com un senyoràs!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails