dijous, 22 de novembre del 2007

Pollastre a l'allet de la Nuri

Una recepta que va de conya quan tens uns convidats sorpresa i només tens uns talls de pollastre al congelador. La Nuri ha fet sempre els delits dels seus fills (i néts) amb aquest plat màgicament fàcil de reunió familiar dominical. I si no que li preguntin a l'O.
  • pollastre tallat a trossets si pot ser
  • oli d'oliva verge
  • una copa (no copeta) de conyac o, millor, de bon whisky irlandès
  • all i julivert
No hi ha res més fàcil de fer, però l'ordre dels ingredients és crític.
  1. a una paella fonda o una cassola ampla tirem els talls de pollastre sobre l'oli roent i els daurem a banda i banda
  2. quan estiguin daurats afegim el conyac i deixem a foc més baix una estona. Un cop fet això es pot deixar per una estona sense foc, esperant l'hora d'arribada del J. i la Y.
  3. just 2 minuts abans de servir, amb el pollastre novament calent, afegim una picada generosa d'all i julivert (fresc, si us plau!). Un minutet i al plat
recepta, sens dubte, poc calòrica,... i menys tenint en compte que sucarem un bon nombre de bocins de pa i acompanyarem d'una (o dues) cervesa(es) o un vinet a granel de Garriguella. Casi ná...
Per acabar-ho d'adobar, podeu fer, ara que n'és lèpoca i les pluges han estat tan generoses aquesta tardor (ein?), d'uns bons rovellons a la planxa, aprofitant l'all i julivert sobrant.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails