Fàcil de preparar i excel.lent sabor. El lluç, si és del nord, sortirà més gran i melós, tot i que també es pot fer amb lluços més petits de la mediterrània.
- un lluç d'un kilo i mig sense dents ni ulls i marcat per al nombre de talls finals que volguem fer-ne
- patates blanques i cebes de figueres
- un got de vi blanc
- all, julivert i oli d'oliva a dojo
- posem la ceba i les patates tallades a rodanxes fines al fons de la plata. Hi afegim l'all i el julivert ben picats i ho salpebrem. Podem afegir-hi el got de vi.
- millor precuinar aquest fons durant 10-15 minuts al forn per tal de fer una mica les patates. És preferible usar el ventilador del forn, per tal d'anar eliminant l'excés de líquid.
- Posem sobre aquest llit el lluç sencer i marcat. Salpebrem especialment la zona dels talls i hi afegim un petit raig de llimona. Podem posar petits troços de llimona als talls per decorar. Ho ruixem tot amb oli d'oliva.
- Al forn un mínim de 30 minuts controlant que no se'ns recogui ni es ressequi.
És ideal per tenir-lo tot preparat i posar-lo al forn tot just arribin els convidats. Un plat que difícilment pot sortir malament.
1 comentari:
Gràcies!
M'ha sortit boníssim!!!
Publica un comentari a l'entrada