dissabte, 6 de setembre de 2008

Calamars farcits

No podia faltar aquesta recepta que m'ha fet sucar els dits tants cops. Depenent de l'època de l'any podeu trobar calamars a preus raonables per a fer un bon àpat per un munt de gent. I no és tanta feina com sembla.... si no pot ser una mica més i tot... El truc està en com farcir-los i, sobretot, quan afegir-hi la picada.

-8 calamars mitjans o 6 de grossos (pensa que els calamars fonen molt)
-4 ous
-500 grams de salsitxes o carn picada
-ceba
-tomàquets
-all i julivert
-una fulla de llorer
-una presa petita de xocolata negra
-una cullerada de whisky (més sec) o brandy (si el volem un pèl més dolcet)

1) Netegem bé els cossos dels calamars i guardem les potes i les ales, que trossegem finets.
2) fem 4 our durs, els pelem i els reservem
3) en una paella amb un punt de ceba hi sofregim la carn picada i el picat de potes i ales
4) un cop tret del foc ho barregem, fent servir una forquilla (és a dir, ben finet), amb els ous durs
5) la pasta resultant la fem servir per farcir els cossos des calamars. No massa, però tampoc cal que ens quedem curts. Pensem que fonen, però també es poden quedar "desinflats". Tanquem els calamars amb un escuradents de fusta
6) fem un sofregit amb ceba, tomàquet, all i una fulla de llorer
7) enfarinem els calamars farcits i els posem sobre el sofregit. Donem un parell de voltes i afegim aigua fins que els cobreixi
8) deixem coure a foc ben lent, com si féssim un fricandó
9) un cop fets es poden guardar per l'endemà, i just abans de servir i mentre els escalfem novament, afegim una picada d'ametlla, all, julivert, un punt (i això vol dir un punt de res!!!) de xocolata i una cullerada de whisky, en aquest ordre. És important no ficar la picada massa aviat, doncs si ho fem correm el risc que se'ns enganxin.

I ja podeu sucar-hi pa. Deliciós!

3 comentaris:

Judith ha dit...

Hola Jordi! Moltíssimes gràcies per participar a Memòries d'una cuinera amb aquesta recepta! clar que serveix!!! petonets. El proper dia 1 publicarem el resum de les receptes participants.

Jordi Villà i Freixa ha dit...

perfecte! bona feina amb el vostre bloc

Coses de Llàbiro ha dit...

No cal que siguin receptes noves, es tracta de fer un recull així que si en tens alguna pels propers reptes, o t'animes a preparar-la, t'esperem encantades!
Moltíssimes gràcies per participar.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Sociable