- 1 kilo de congre, reservant a meitat de la cua per al fumet (té encara més espines, si això és possible!),
- 3-4 patates mitjanes tallades en trossos grans
- all, julivert i una mica de farina
- pel fumet, algunes espines i caps, del propi congre, si cal, a més de ceba, pastanaga i porro
- un got de vi blanc (un Chardonnay de Raimat ha fet el pes, aquest cop)
- demanem que ens tallin el congre en rodanxes no massa grans a la part de la panxa, la que farem servir de tall; amb la resta, fem un fumet amb una mica de sofregit de ceba i cobrint-ho amb aigua en una altra cassola (podem afegir pastanaga i porro);
- mentre es fa el fumet sofregim molt lleugerament all i julivert en una cassola plana i de seguida que l'all tregui l'aroma hi tirem una mica de farina mentre no parem de remenar;
- un cop espessit, afegim les patates tallades a trossos grans i les barregem bé amb la salseta; tot seguit cobrim lleugerament amb el fumet i el got de vi i deixem que es coguin les patates mentre es redueix el líquid;
- quan les patates ja estan fetes, afegim els trossos ja salats de congre i els deixem fent xup, xup 5 minuts
Ja podeu ben sucar-hi pa...
Evidenment, es pot canviar el congre per un peix més "noble", com el lluç o el rap. De tota manera el toc del brou de peix és fonamental (he vist alguns blocs on recomanen fer servir una pastilla de brou preparat i lluç congelat; allà vosaltres, però realment no és cap problema deixar fent-se un petit brou amb el que hàgiu comprat al mercat).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada