dijous, 15 de setembre del 2011

La recepta del 15: conill amb escabetx a la andalusa

Recepta que penjo per col.laborar amb la "recepta del 15" dels fogons de la Bordeta. Feia temps que hi volia participar, però entre una cosa i una altra...
El cas és que aquesta que presento és clarament internacional i intercultural, la qual cosa no està pas malament per ajudar a superar la crispació dels darrers dies. De Varsòvia estant, he demanat la B (alias Aloma) a Barcelona que truqui la Mano, que s'està uns dies a la seva Córdova de l'ànima. Tot demanant-li que em recordés com feia aquelles sardines en escabetx tan genials, ens ha sorprès (un cop més!) amb la cuina de la seva terra. Aquí la teniu:
  • un conill i mig (sempre pensant en casa, on som cinc boques, algunes de les quals comencen a engrapar un no dir)
  • llorer
  • pebre en gra
  • ceba
  • julivert
  • un ou per rebossar
  • una cabessa d'alls
  • safrà "en hebra" (vaja... safrà.... no hi poseu qualsevol mandanga que trobeu al súper!)
  1. Es pren el conill salpebrat i tallat a trossets (demaneu que us el tallin a vuitens) i es posa en una olla amb 1/2 litre d'aigua, llorer, pebre en gra, ceba i julivert. Es deixa coure fins que estigui tendre.
  2. Es treu el conill, tot reservant el brou. S'arrebossen els trossets amb farina i ou (en aquest ordre) i es fregeixen.
  3. En paral.lel, preparem una cabessa d'alls i llorer al forn. Un cop ben escalivat, matxaquem els alls i ho afegim tot al brou. Remenem bé i colem el brou. Li afegim vinagre, sal i safrà fins que l'escabetx quedi bo.
  4. Posem el conill en un plat i el cobrim amb l'escabetx. El deixem a la nevera i... voilà!
Admeto que ja tinc una altra raó per dessitjar acabar l'estada a Varsòvia, doncs aquí d'escabetx poc que en faré! Ja em direu si us ha agradat!

3 comentaris:

L'art de la cuina ha dit...

Ostres, receptes des de Polònia!! Això sí que no ens ho esperàvem! Una manera molt original de presentar el conill escabetxat, s'haurà de provar!
Moltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra

L'art de la cuina ha dit...

Per cert, som els fogons de la Bordeta, que no podem comentar amb wordpress!

JVF ha dit...

gràcies, i felicitats per la iniciativa. La segueixo amb atenció cada mes

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails