El cas és que aquesta que presento és clarament internacional i intercultural, la qual cosa no està pas malament per ajudar a superar la crispació dels darrers dies. De Varsòvia estant, he demanat la B (alias Aloma) a Barcelona que truqui la Mano, que s'està uns dies a la seva Córdova de l'ànima. Tot demanant-li que em recordés com feia aquelles sardines en escabetx tan genials, ens ha sorprès (un cop més!) amb la cuina de la seva terra. Aquí la teniu:
- un conill i mig (sempre pensant en casa, on som cinc boques, algunes de les quals comencen a engrapar un no dir)
- llorer
- pebre en gra
- ceba
- julivert
- un ou per rebossar
- una cabessa d'alls
- safrà "en hebra" (vaja... safrà.... no hi poseu qualsevol mandanga que trobeu al súper!)
- Es pren el conill salpebrat i tallat a trossets (demaneu que us el tallin a vuitens) i es posa en una olla amb 1/2 litre d'aigua, llorer, pebre en gra, ceba i julivert. Es deixa coure fins que estigui tendre.
- Es treu el conill, tot reservant el brou. S'arrebossen els trossets amb farina i ou (en aquest ordre) i es fregeixen.
- En paral.lel, preparem una cabessa d'alls i llorer al forn. Un cop ben escalivat, matxaquem els alls i ho afegim tot al brou. Remenem bé i colem el brou. Li afegim vinagre, sal i safrà fins que l'escabetx quedi bo.
- Posem el conill en un plat i el cobrim amb l'escabetx. El deixem a la nevera i... voilà!
3 comentaris:
Ostres, receptes des de Polònia!! Això sí que no ens ho esperàvem! Una manera molt original de presentar el conill escabetxat, s'haurà de provar!
Moltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Per cert, som els fogons de la Bordeta, que no podem comentar amb wordpress!
gràcies, i felicitats per la iniciativa. La segueixo amb atenció cada mes
Publica un comentari a l'entrada