Aquesta recepta la vam aconseguir a Los Angeles del nostre estimat Ernesto, argentí d'arrels calabreses que va aprendre-la de la seva àvia. Val la pena de seguir-la si no disposeu de la farina ja preparada per a la pizza. Atenció amb les proporcions, gairebé tan crítiques com la gràcia en fer la massa...
- 500 grams de farina (no posar-la tota de cop)
- 10 grams de llevat
- 6 cullarades d'oli d'oliva
- 1 cullarada de sucre
- sal
- en un got d'aigua tèbia (de l'aixeta) tirar-hi el llevat i el sucre. Deixar que hi suri una escuma que fa el llevat
- fer un volcà amb la farina (reservant-ne una mica per si de cas)
- tirar-hi l'escuma del llevat, l'oli, una mica de sal i començar a remenar
- afegir-hi l'aigua restant
- fer la massa durant 10 minuts interminables de merdejar el material (amb tot l'amor possible i ficant-hi a consciència els dits. És crític que la massa s'oxigeni
- Un cop feta una bola, untar-la d'oli i posar-la en un bol prou gran. Cobrir-la amb un plàstic i deixar-la reposar durant una hora. És bo que la poseu en un lloc càlid (sobre una estufa si esteu a l'hivern, dins del forn a teperatura baixa...) per tal que el llevat visqui enganyat, es senti com a casa i no sospiti que aviat el torrarem al forn (vaja, força similar al què ens passa sovint als homes).
- Quan s'hagi doblat el volum, separar en dues porcions per fer-ne dues pizzes fines (millor que una de gruixuda).
Un truc que va molt bé és torrar primer una mica la pasta extesa sola al forn, abans d'afegir-hi els ingredients. La salsa es pot fer de forma molt simple:
- sofregiu una mica de ceba i quan estigui dauradeta hi afegiu l'all i immediatament després un parell de tomàquets ben triturats.
- Deixeu fer xup-xup una estona i afegiu-hi una bona dosi d'orenga, tot salant al gust de cadascú. Reduiu la salsa per que no quedi massa líquida (us mullaria en excés la pasta)
- Aquesta salsa es pot untar sobre la pizza pre-cuita i al damunt, mozarella ratllada o en llesques i.... el què us dicti el cor en aquell moment!
i a disfrutar!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada