dimecres, 22 d’agost del 2007

Pizza

Aquesta recepta la vam aconseguir a Los Angeles del nostre estimat Ernesto, argentí d'arrels calabreses que va aprendre-la de la seva àvia. Val la pena de seguir-la si no disposeu de la farina ja preparada per a la pizza. Atenció amb les proporcions, gairebé tan crítiques com la gràcia en fer la massa...

  • 500 grams de farina (no posar-la tota de cop)
  • 10 grams de llevat
  • 6 cullarades d'oli d'oliva
  • 1 cullarada de sucre
  • sal
  1. en un got d'aigua tèbia (de l'aixeta) tirar-hi el llevat i el sucre. Deixar que hi suri una escuma que fa el llevat
  2. fer un volcà amb la farina (reservant-ne una mica per si de cas)
  3. tirar-hi l'escuma del llevat, l'oli, una mica de sal i començar a remenar
  4. afegir-hi l'aigua restant
  5. fer la massa durant 10 minuts interminables de merdejar el material (amb tot l'amor possible i ficant-hi a consciència els dits. És crític que la massa s'oxigeni
  6. Un cop feta una bola, untar-la d'oli i posar-la en un bol prou gran. Cobrir-la amb un plàstic i deixar-la reposar durant una hora. És bo que la poseu en un lloc càlid (sobre una estufa si esteu a l'hivern, dins del forn a teperatura baixa...) per tal que el llevat visqui enganyat, es senti com a casa i no sospiti que aviat el torrarem al forn (vaja, força similar al què ens passa sovint als homes).
  7. Quan s'hagi doblat el volum, separar en dues porcions per fer-ne dues pizzes fines (millor que una de gruixuda).
Un truc que va molt bé és torrar primer una mica la pasta extesa sola al forn, abans d'afegir-hi els ingredients. La salsa es pot fer de forma molt simple:
  1. sofregiu una mica de ceba i quan estigui dauradeta hi afegiu l'all i immediatament després un parell de tomàquets ben triturats.
  2. Deixeu fer xup-xup una estona i afegiu-hi una bona dosi d'orenga, tot salant al gust de cadascú. Reduiu la salsa per que no quedi massa líquida (us mullaria en excés la pasta)
  3. Aquesta salsa es pot untar sobre la pizza pre-cuita i al damunt, mozarella ratllada o en llesques i.... el què us dicti el cor en aquell moment!
i a disfrutar!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails