Per a la salsa:
- 100 g d'ametlles
- 80 g d'avellanes
- 1 nyora escaldada (no pas escalivada....!! bé, si aconseguiu pelar una nyora escalivada truqueu en Ferran Adrià que us fitxa a l'instant)
- 1 llesca de pa fregit
- mig bitxo (opcional)
- mitja ceba escalivada
- 1 cabeça d'alls escalivada
- 3 tomàquets escalivats
- oli, vinagre, sal i pebre vermell
- 2 escaroles
- 120 g de bacallà esqueixat
- 120 grams de tonyina en oli
- 4 filets d'anxova
- 80 g d'olives arbequines
- Agafeu un morter, poseu-hi la sal i trinxeu-hi els següents elements en aquest ordre:
- ametlles, avellanes, fins aconseguir una pasta ben fina
- ceba, nyora, bitxo, pebre vermell, pa fregit,
- alls, tomàquet, oli i vinagre
- un cop acabat el romesco es barreja amb l'escarola neta i ben escorreguda. Ho deixeu reposar unes hores
- en servir el plat afegiu-hi el bacallà esqueixat (i dessalat, és clar), la tonyina, els filets d'anxova i les olives
...i a disfrutar!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada