dimecres, 22 d’agost del 2007

Xatonada

Aquesta recepta la vaig treure d'algun lloc web fa un temps, però val a dir que és similar a la què ens fa la Mano sovint. Tant se val d'on ve, la veritat és que és genial...

Per a la salsa:
  • 100 g d'ametlles
  • 80 g d'avellanes
  • 1 nyora escaldada (no pas escalivada....!! bé, si aconseguiu pelar una nyora escalivada truqueu en Ferran Adrià que us fitxa a l'instant)
  • 1 llesca de pa fregit
  • mig bitxo (opcional)
  • mitja ceba escalivada
  • 1 cabeça d'alls escalivada
  • 3 tomàquets escalivats
  • oli, vinagre, sal i pebre vermell
Per al plat:
  • 2 escaroles
  • 120 g de bacallà esqueixat
  • 120 grams de tonyina en oli
  • 4 filets d'anxova
  • 80 g d'olives arbequines
  1. Agafeu un morter, poseu-hi la sal i trinxeu-hi els següents elements en aquest ordre:
    1. ametlles, avellanes, fins aconseguir una pasta ben fina
    2. ceba, nyora, bitxo, pebre vermell, pa fregit,
    3. alls, tomàquet, oli i vinagre
  2. un cop acabat el romesco es barreja amb l'escarola neta i ben escorreguda. Ho deixeu reposar unes hores
  3. en servir el plat afegiu-hi el bacallà esqueixat (i dessalat, és clar), la tonyina, els filets d'anxova i les olives
Si hi poseu al costat una truita de fesolets, la cosa pot ser absolutament orgàsmica....

...i a disfrutar!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails